head

28.10.15

Hydra Protect- krema za normalnu kožu


Skupilo se prilično novina iz radionice i blog je malo zapostavljen, ali kako želim da vam pružim što potpuniji uvid u proizvode koji se pojavljuju u prodavnici, trudiću se da makar ovakve informativne postove objavljujem na vreme.
Danas vam predstavljam kremu koja se već pojavila u online prodavnicama i našla se u mnogim privatnim neseserima. Jedva čekam da čujem utiske korisnica o njoj.
Dakle:



 KREMA ZA LICE ZA NORMALNU KOŽU - HYDRA PROTECT


Krema je nastala kao prirodan produžetak kreiranja proizvoda iz domena preparative.
Za njenu formulaciju su odabrana ulja koja su zapravo vrlo univerzalna i odgovaraju svakom tipu kože, a balansom tih ulja i drugih sastojaka, regulisana je njena hidrirajuća moć.
Svi srećnici sa ovim tipom kože znaju da njihovoj koži treba dovoljno vlage (hidratacije) da bi ostala takva kakva je. Ustvari, kod ovog tipa je nabitnije da se ne dozvoli isušivanje, tj.dehidratacija.
Ulja nose hranljivu i negujuću ulogu u ovoj kremi, ali u vodenoj fazi, krema sadrži humektante, koji ne dozvoljavaju da koža izgubi vlažnost. To je i glavna razlika u upotrebi krema i ulja za negu lica.
Kreme nose hidrirajuću moć kroz svoj vodeni deo, jer mnogi sastojci ne mogu da se upotrebe u bezvodnim formulama. Znači, kada negujete kožu samo sa uljima, ona ne mogu da spreče da koža gubi vlagu. To mogu okluzivna ulja, a posebno puteri, no njihova upotreba na licu često je diskutabilna, jer sa okluzivnošću raste i komedogenost, a to baš i ne želimo, zar ne? Osim toga, okluzivna ulja su često i teška, tako da ne možemo baš uvek da ih podnesemo na licu. Lice ne treba da 'zacementiramo' uljima zbog straha da ne izgubimo vlažnost, već da ga hidriramo, a to dobijamo iz vodenog dela kreme. Negde između svih ovih svojstava ulja i drugih sastojaka treba tražiti ravnotežu koja će odgovarati normalnom tipu kože.
Od drugih okluzivnih sastojaka, samo alantoin je rastvoriv u vodi i zato ga i želimo u svakom prozvodu.

Na slici vidite neke od bitnih sastojaka ove kreme.


Hydra Protect- krema za normalnu kožu


Jojoba ulje je noseće, ono je idealno za sve tipove kože, pa nema razloga da ne bude i u ovoj kremi. Jojoba ulje iz Diva radionice je hladno ceđeno i organsko  
Ulje od koštica kajsije, ulje avokada i ulje makadamije već smo pominjali u drugim proizvodima i do sada vam je jasno da oba spadaju u onu grupu ulja, koje svaka koža voli. Bogata vitaminima, lako apsorbujuća, ne ostavljaju masan osećaj i deluju momentalno, ostavljajući kožu mekom i nežnom.  
Ulje makadamije je organsko. 

Ulje lešnika je nešto novo. Ovo ulje je lako upijajuće, brzo prodire u kožu i to ga čini perfektnim za masnu i mobinovanu kožu. Ovde ima ulogu da da još lakši osećaj kreme na licu.
Znači, kombinacija ulja u ovoj kremi će vam pružiti potpunu i bogatu negu, sa jednim lakim osećajem na licu.

Sastojci na horizontalnoj liniji sa slike su deo vodene faze kreme. A plus, tu su i nezaobilazni alantoin, aloja, glicerin, natrijum laktat (koji nastavlja da hidrira i kada se ispere). Kao što vidite, ni jedan od ovih sastojaka ne bi mogao biti upotrebljen da nije vode u kremi.

Zatim, tu je još i organski ektrakt nevena, fantastičan sastojak za sve tipove kože, budući da deluje umirujući na kožu, omekšava je, zaceljuje rane, smiruje akne, a bogatstvo karetonoida hrani kožu. 
Ekstrakti mogu da budu različiti, prema otapalu koji je korišćen. U mnogo slučajeva, otapalo nije prihvatljivo u eko kozmetici, kao npr. propylene glicol, ethyl acetate, dok su otapala poput vode, glicerina i alkohola dozvoljeni. Naš ekstrakt je glicerolni.



органски ектракт од невен


Upotrеba: Krema se nanosi u tankom sloju, a moć razmazivanja je fantastična, tako da sa jednim zrnom graška možete da namažete celo lice i vrat. Krema će se brzo upiti i skoro da je nećete ni osećati. Ubrzo ćete moći da nanesete šminku, kao što činite i obično. Imaćete dugotrajnu, celodnevnu hidrataciju i glatko lice. 
(Krema sadrži proteine pšenice. Ako ste alergčni na pšenicu, možete da nam se obratite pre kupovine)

Prirodna krema za normalnu kožu 'Hydra Protect'



Sastav: Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Simmondsia Chinensis (Jojoba*) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut*) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Aloe Barbadensis (Aloe) powder, coco caprylate, glycerin,Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Hydrolyzed Oats, Cetyl Alcohol, d-panthenol, tocopherol (vit.E), allantoin, dehydroacetic acid and benzyl alcohol, perfume**, Xanthan Gum
*- organsko poreklo
**- miris prirodnog porekla



Ako do sada niste videli, možemo da se pohvalimo i mirisima na prirodnoj bazi, koje smo nabavili. Oni su mešavina raznih biljnih ekstrakata, aroma i etarskih ulja i koriste se u prirodnoj kozmetici. S obzirom da svako želi da mu kozmetički proizvod i lepo miriše, odlučili smo da koristimo upravo ove mirise.
Krema 'Hydra Protect' je vrlo blagog, skoro neosetnog mirisa, koji vam sigurno neće smetati. 

природни мириси за козметика

OVU KREMU MOŽETE NAĆI
NA OVOM LINKU


UPDATE: Nove parijte kreme će imati dodatu i ureu, sastojak opisan u postu o kremi za masnu kožu.

4 comments:

  1. Nisi. U ovoj kremi je prvi sleva, isto kao i u Juveni, ali ga je znatno manje. Planiram da smanjim količinu u Juveni (kao što sam ti rekla), a da povećam u ovoj, šta misliš?
    U sredini je Provance, korišćen za 'Ultimate Diva' puteru, sa istoimenim imenom,koji je još obogaćen i etarskim uljima.
    Vanilla bean je u verziji Ultimate Dive koju imaš (Tangy Vanilla) i u 'Caroll' puteru. Oba putera su kombinacije ovog i drugih etarskih ulja.
    Hvala na komentaru Iva i na odličnim kritikama proizvoda! <3

    ReplyDelete
  2. A nekad ispadne i više ćudi nego ljudi, hehe!
    Vidiš, ja bi u sapun i piling stavila joooooooš više mirisa, što više to bolje, ali se pridržavam normativa za upotrebu mirisnih komponenti. Za sapune po EU zakonu je 3%, pa toliko i stavljam, a volela bih još.
    S obzirom da su wash off proizvodi u pitanju, držim se maksimuma, dok kod leave-on proizvoda, taj procenat je do 1%, a za proizvode za lice, ja uvek koristim manje . Nekako mislim da nije ugodno da ti pod nosem nešto jako miriše.
    Znam da se ne može svima ugoditi, a ja uzimam u obzir i lične i afinitete korisnika,pa se nadam da će se većini dopasti.
    Jedva čekam da pročitam šta si ipak ostavila za recenziju!

    ReplyDelete
  3. Dobro razmišljanje, draga Iva! Ali,kad koristiš Diva piling, onda ti je koža takva (da ne hvalim sama sebe) ,da ti ne treba ni mango puter! ;-)

    ReplyDelete

Thanks for your comment