head

29.12.15

Bye, Bye 2015, Say Welcome to 2016!

Дојде и ова време во година кога ги резимираме своите животи во поминатите 365 дена. До кај сме, што постигнавме, какви ни се плановите за наредната година? Дали сме среќни и како да бидемо посреќни? Дали нешто ќе менуваме, или ќе продолжиме по стариот курс?
Дали вакви листи ни се важни и потребни, знае секој од нас.
И додека вие ги сумирате вашите животи, јас во неколку ставки ќе ви претставам што правеше Diva во овие 365 дена.


 ****************

Dođe i to vreme u godini kad rezimiramo svoje živote iz proteklih 365 dana. Dokle smo stigli, šta postigli, šta propustili i kakvi su dalji planovi?  Da li smo srećni i kako da budemo srećniji?  Da li ćemo nešto menjati, ili nastaviti starim kursem?
Da li su ovakve liste svrsishodne i motivišuće, zna svako od nas.

I dok vi sumirate svoje lične i profesionalne živote, ja ću u par stavki predstaviti šta je Diva radila ove godine.

Што правивме / Šta smo radili


Се разбира, правивме сапуни:***************Naravno, pravili smo sapune

Diva sapuni

Правивме и други козметички производи, кои најдоа пат до потрошувачи:

 ****************

Pravili smo razne kozmetičke proizvode koji su našli put do svojih potrošača:

креми и путери / kreme i puteri Diva


А тука е, се разбира, и пилингот за тело:


 ****************

A tu je naravno i piling za telo:Diva piling za telo- Sheer Velvet
Отворивме две нови online продавници:
Македонска ------ diva-prirodnakozmetika.esy.es


Поради недостаток на домашни козметички блогови, оставривме соработка со некои српски блогерки, на обострано задовослтво. Ана, која прва доби некои тестери, реши да пишува рецензии, иако не договорирвме таква соработка . Така, првата рецензија се појави уште во мај, а од октомври започна сорабтока и со други блогерики. Погледнете што тие пишуваа за Дива производите:
 1. Ана - Козметички дневник
 2. Maja -  Skin Harmony
 3. Iva - Природна Козметика
 4. Кристина - Beauty by Keti (рецензијата тек треба да излезе)
или, погледнете ја новата страница на блогот REVIEWS & SWAPS, кај се сите рецензии поединачнонекои слики од блоговите кај што Дива беше претставена  /neke od sličica Diva proizvoda sa blogova 
****************

Otvorili smo dva nova oniline shop-a: na srpskom i makedonskom jeziku

Makedonski ------ diva-prirodnakozmetika.esy.es


Ostvarili smo saradnju sa nekim srpskim blegerkama, na obostrano zadovoljstvo. Ana, koja je prva dobila na poklon uzorke proizvoda, rešila je da piše recenzije, iako nismo dogovorile takvu saradnju. Tako se prva recenzija pojavila u maju, a od oktobra je počela i saradnja sa drugim blogerkama.  Pogledajte šta su one imale da kažu o proizvodima:

 1. Ana - Kozmetički dnevnik
 2. Maja -  Skin Harmony
 3. Iva - Prirodna Kozmetika
 4. Kristina - Beauty by Keti (recenzija će se tek pojaviti),
ili pogledajte novu stranicvu na blogu, REVIEWS & SWAPS, gde su sve recenzije date po proizvodima
Што планираме/ Šta planiramo


Во најкус период ќе се појават следните производи:
 • колекција за стапала- крема, миризлива сол и пилинг
 • путер за тело (да, уште еден путер). Овој путер ќе има за целта да ви пружи се она што го барате од овој тип на производи- нежна, мека кожа, хидратација и доволно оклузивност (што е оклузивност- дел за хумектантите). По што ќе се разликува од нашите постоечки путери? Овој ќе биде напреавен од состојките кои се набавуваат локално, а со тоа и ценовно да се доближиме на што поголем број на потрошувачи.Квалитетот ни е и поматаму примарен и додека тој ги задоволува нашите 'Diva' стандарди, не мора да се грижете за нега.
 • уште една, ЗИМСКА, крема за изузетно сува кожа. Ова ќе биде прва крема за лице со нерафиниран ши путер.
 • специјален сапун за бричење,
 • светлукав, мултинаменски производ- SHIMMER- за нега и сјај на усните, лицето и телото. Ќе биде достапен во 3 нијанси: Diamond Glow (сребрено-бела), Glowing Star (златна), Copper Glow (бакарна).
Сите наведени производи веќе се направени во своите тест тури, така да брзо можете да очекувате една по една премиера.

Во перспектива, ќе се потрудиме да ви понудиме и:
 • гел или лесна крема за околу очите
 • лосион/ млеко за тело
 • млеко за вадење шминка
 • призводи со егзотични масла и путери

Со надеж дека ќе се негуваме, контактираме и читаме заедно и во наредната година, ви посакувам среќни празници и успешна нова година


 ****************


U najkraćem mogućem roku, pojaviće se:
 • kolekcija za stopala- krema, piling i mirišljava so
 • puter za telo (da, još jedan puter)- ovaj puter ima za cilj da vam pruži sve ono što tražite od putera- negu, meku i nahranjenu kožu, hidrataciju i dovoljno okluzivnosti (šta je okluzivnost - deo o humektantima). Po čemu će se razlikovati od druga dva naša putera? Ovaj će biti od isključivo sastojaka koji mogu da se nabave lokalno. Time ćemo pokušati da cenovno dopremo do širih slojeva potrošača. Kvalitet je i dalje primaran i dok god on zadovoljava 'Diva' standarde, ne morate brinuti o nezi.
 • još jedna ZIMSKA krema za lice za izuzetno suvu kožu. Ovo će biti prva krema koja će sadržati nerafinisani ši puter.
 • specijalan sapun namenjen za brijanje
 • svetlucavi, multinamenski proizvod- SHIMMER-  za negu i sjaj usana, lica i tela. Biće dostupan u 3 nijanse: Diamond Glow (srebrno- bela), Glowing Star (zlatna), Copper Glow (bakarna).
Svi navedeni proizvodi već su napravljeni u test turama, tako da uskoro možete očekivati jednu po jednu premijeru.U perspektivi, potrudićemo se da vam ponudimo i:
 • gel ili laku kremu za predeo oko očiju. 
 • losion/mleko za telo
 • mleko za skidanje šminke
 • proizvode sa egzotičnim uljima i puterimaSa nadom da ćemo se zajedno negovati, čitati i kontaktirati i sledeće godine, želim vam srećne predstojeće praznike i uspešnu novu godinu!

11 comments:

 1. So you stopped writing in english, and with translater isn't so obvious :). But I am glad you put yuor creations of this year, and I am so happy that I found among the the soaps I received from you! The ones reading this post should know that Maja's soaps are gorgeous! And as far as I know you, very determinated, I know that 2016 will be an year even better than this one: full of creams, soaps and new customers! Bravo Maja!
  P.S. I am so happy I met you this year!

  ReplyDelete
  Replies
  1. So sorry Nat for causing you troubles with the interpretation. It got very time consuming to write in three languages, as you can see, the last posts were written in Serbian, too.
   Thank you for the wishes regarding Diva, I hope I'll keep moving forward with it.
   Thanks also for your visit last summer, it was exciting to finally meet up, after all these years of cherishing our friendship online.
   I wish you wonderful 2016, may it bring you health and wellness, everything else you can catch up with, :-)

   Delete
 2. Maja mnogu mi e milo za site ubavi raboti sto ti se slucija so Diva vo minatata godina i vi posakuvuvam uste pouspesna 2016 godina i kako golem obozavatel na Diva kozmetika i poddrzuvac na Diva folozofija znam deka uste poubvai raboti ke vi donese novata godina:))
  P.S. Odvaj cekam i se raduvam na novite proizvodi:0
  Se najdobro!

  Zorica

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ti blagodaram, Zorice, se nadevam deka ubavo ke se druzime i vo ovaa godina. I jas na tebe posakuvam se najdobro, da ti se ispolnat site privatni i profesionalni planovi i zelbi!

   Delete
  2. Definitivno Maja!!! Daa;)
   I ti blagodaram mnogu za zelbite:)   Delete
 3. Best wishes to you in 2016, Maja! All of your products are beautiful. Sounds like you have some wonderful plans for the new year!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, dear Jenny! I wish you all the best - happiness, health, love and lots of laugh! Cheers!

   Delete
 4. I have missed your blogs my dear Maja! I'm glad to see you posting all your lovely successes here though, it is great to see what you've been busy with.

  I loved the soaps you shared, they are truly amazing. I hope you have a wonderful 2016, and continued success with your business.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I also wish you wonderful year, dear Monica and knowing your cheerful spirit it's gonna be. May it bring you a lots of happiness and new business achievements.
   Thanks for supporting and being here even though I'm not as active at blogging as I used to be.

   Delete

Thanks for your comment