head

18.6.16

NEW- After Sun Body Lotion/Butter



Конечно лето! Можеби уште не го чувстуваме во полната сила, но тука е и само е прашање кога ќе почнеме да кукаме што нема спас од жештините. Сигурно веќе планирате како и каде да ги поминете најжешки денови и сигурно бирате дестинации, нова облека и бикини, но и нова козметика за нејзахтевниот период на годината. Точно на време од Дива работилница пристига и производ кој не само што ќе ви врши корисна работа кај и да одите, но може да биде и дел од секојдневна нега, без оглед на тоа дали останувате по градовите, или патувате на неморски дестинации, или можеби баш одите на море. Независно од вашата локација, производот кој денес ќе го представиме ќе ви биде идеален сопатник. Ви го представувам:

Konačno leto! Možda ga još ne osećamo u punoj snazi, ali tu je i samo je pitanje vremena kada ćemo početi da kukamo što nam nema spasa od vrelina. Sigurno već planirate, ili ste isplanirali, gde i kako ćete provesti najvrelije dane i sigurno birate destinacije, novu odeću, bikini, ali i novu kozmetiku za ovaj zahtevan period godine. Tačno na vreme iz Diva radionice pristiže proizvod koji ne samo da će imati svoje mesto i ulogu gde god da krenete, već može biti i deo svakodnevne nege, bez obzira da li ostajete u gradu, ili putujete na nemorske destinacije, ili baš možda na morske. Nezavisno od vaše lokacije, čak nezavisno i od godišnjeg doba, proizvod koji danas predstavljam će vam biti idealan saputnik. Predstavljam vam:


AFTER SUN- After Sun Body Lotion/Butter
 - Лосион и путер за после сончањето-
-Losion i puter za posle sunčanja-



After Sun - natural body lotion for skin care after the sun exposuring



Веднаш да кажам дека производот не е замена за лосиони кои се користат за сочање, нема заштита од сонце која адекватно ќе ве заштити од штетните УВ влијанија. Лосионот е богат со масла, кои пружат природна заштита од овие зрачења во некој степен, но тие се мали да би можеле производот да го користите како заштита која ви е потребна. Лосионот е наменет исклучително за регенерација на кожата отпосле, т.е.после правилна изложеноста на сончевите зраци.
Од друга страна, лосионот не е ни е лек, фармацевтско или лековито средство за санација на опекотини задобиени од сонце. За таквите случаеви, обратете се на лекар или фармацевт.
Производот е наменет исклучително за нега  после правилно и адекватно заштитена кожа и има цел да ја регенерира, да и ја врати влажноста и да го смири благото црвенило.
Но, сето ова не значи дека не можете да го користите и ако не сте биле изложени на сончевото зрачење. Баш напротив- неговиот состав е сосема адекватен и за целодневна нега на кожа која не е изложена на сончањето.
Па да видиме што содржи:


Odmah na početku da razjasnimo da ovaj proizvod nije zamena za losione i sredstva za sunčanje, nema dodatnu (sem prirodnu) zaštitu od sunca, koja će vas adekvatno štititi. Losion je bogat uljima koja imaju prirodan SP faktor do nekog stepena, ali to nikako ne znači da je on dovoljan za aktivno izlaganje sunčevom zračenju. Može se koristiti u gradskim ulsovima, za umereno dnevno izlaganje suncu, no ako znate da ćete duže vreme biti izloženi sunčevim zracima, koristite adekvatnu zaštitu.
S druge strane, ovaj proizvod nije lek, lekovito ili farmaceutsko sredstvo za saniranje opekotina. Za takve slučajeve potražite savet lekara ili farmaceuta.
Proizvod je namenjen isključivo nezi kože posle pravilnog izlaganja suncu i ima svrhu da joj vrati vlažnost, umiri blago crvenilo i regeneriše je. 
No, sve ovo ne znači da se ne može koristiti i u svim ostalim prilikama kada nema sunca, ili se ne sunčate. Baš naprotiv- njegov sastav je sasvim adekvatan i za celodnevnu negu kože koja nije izložena ciljanom sunčanju.
Pa da vidimo šta sve sadrži:



  • Масло од семки од малина - Ulje semenki malina - Rubus idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, cold pressed

Масло од малина е вистинско чудо- некои студии покажуваат дека тоа има фантастична моќ за впивање сончевите УВА и УВБ зраци, и таа цифра дури оди и до титаниум диоксид, кој е природен физички филтер кој се користи во природната козметика. Кога се работи за УВА зраци, масло од малина има СПФ од 8 за УВА зраци, до неверојатни 28-50 за УВБ зраци.
Покрај тоа што е идеално за летни препарати за нега (а и не само летни), ова масло уште поубаво делува врз кожата после сончањето. Има совршен профил на мрсни киселини, од кои се есенцијални мрсни киселини на завидно ниво, и тоа околу 47-63% линолна (неопходна како за мрсна, така и за сува кожа, а делува антиакнозно) и 25-40% алфа- линолеинска (првенствено користена во anti-age козметика, за сува кожа, склона кон иритации, воспалениа, егзема, дерматитс, или за било кој вид на интензивна нега). Како што гледате, богатството на овие есенцијални мрсни киселини (ве подсетувам дека тие ги нарекуваме есенцијални,поради тоа што нашиот организам не може самиот да ги синтетизира, па е неопходно да ги внесуваме) е она што го прави ова масло идеално за нега на кожа во екстремни услови, било да сме изложени на многу високи или пак многу ниски надверешни температури и други фактори. Но, маслото од малина е богато со каротеноиди и антиоксиданси, витамин Е, што го прави прекрасно за користење во текот на целата година, не само во лето. Поради својот состав, тоа активно учествува во формирање на клеточни мембрани, и дава тонусот на кожата и делува на брчки.
Кога станува збор за впивање, спаѓа во брзо впивливи масла, кои не остават леплив и мрсен филм на кожата.

preubava malina vo sekoj vid / prelepa malina u svakom obliku


Ulje semenki malina je pravo čudo- neke studije pokazuju da ovo ulje ima fantastičnu moć upijanja UVA i UVB zraka i ta cifra ide i do efikasnosti titanijum-dioksida, koji se koristi kao fizički filter zračenja u proizvodima prirodne kozmetike. Što se tiče UVA zraka, ulje maline ima SPF 8, a za UVB zrake čak neverovatnih 28-50. 
Pored toga što je idealno za se letnje preparate za negu (no ne samo letnje), ovo ulje još bolje deluje na kožu posle sunčanja. Ima savršen profil masnih kiselina, od kojih su linolna i alfa linoleinska na zavidnom nivou (47-63% linolne i 25-40% alfa-linoleinske). Dok je linolna kiselina zadužena za negu svih tipova kože, pa i aknozne, alfa linoleinska se koristi u anti-age kozmetici, jer je 'melem' za suvu, oštećenu, staru, umornu, upaljenu kožu ,sklonu ekcemima, dermatitisu, i za kožu kojoj treba intenzivna nega. Kao što vidite, bogatstvo ovih esencijalnih masnih kiselina (podsećamo da su on etako nazvane zato što naš organizam ne može sam da ih sintetiše, te je neophodno da ih unosimo) je ono što čini ovo ulje idealnim za ekstremne temperature i druge spoljne faktore. No, ne samo to. Ulje maline je bogato karetoneidima (ako se sećate, oni su derivati ,prekursori vitamina A, koji je fanastičan baš za negu posle sunčanja), vitaminom E i antioksidanskima, te je ulje maline divno koristiti tokom cele godine. Zbog ovakvog svog sastava, aktivno učestvuje u formiranju ćelijskih membrana, daje tonus koži i deluje na bore.
Što se tiče upijanja, spada u brzo upijajuća ulja, koja ne ostavljaju lepljiv i mastan film na koži.

  • Масло од шипка (или од дива ружа), ладно цедено, Ulje šipka (divlje ruže) - Rosa Moschata (Rose hip) seed oil, BIO


Ова масло редовно го користиме во ноќна крема 'Stay Fed' за сува кожа. По составот е многу слично на масло од малина. Како и претходното, и ова масло е резервоар на есенцијални мрсни киселини: линолна (41-51%) и алфа-линолеинска (24-39%), кои се врв на козметиката, а посебно кога станува збор за anti-age препаративата. Истото важи и за каретонеиди, со кое ова масло исто така обилува. Тука морам да спомнам дека ова масло, иако по својот состав е слично со масло од малина, не се препорачува за мрсна, акнозна и кожа сколона кон акни, бидејќи е потешко, но затоа може да се користи за третирање отпосле, откога поминат активните акни и кога кожа треба да се регенерира. Но, и ова е индивидуален критериум, бидејќи не му годи на секого со овој тип на кожа исто. Но, кога станува збор за сува, дехидрирана,или иритирана кожа, маслото од шипка е едно од најефикасни, а токму тоа ни и треба за ваков тип на производи. Маслото је ладно цедено и органско.

шипка како извор на моќно масло / šipak kao izvor moćnog ulja


Ovo ulje je rado viđeno i korišćeno u kremama za suvu kožu, te se tako nalazi u noćnoj kremi 'Stay Fed'. Kao i prethodno, i ovo je rezervoar esensijalnih masnih kiselina: linolne (41-51%) i alfa-linoleinske (24-39%), koja su posebno važna u 'anti-age' preparativi. Isto važi i za karetoinoide, kojima ovo ulje obiluje. Ovde moram da napomenem da, iako po svom sastavu ulje šipka liči na ulje maline, ono se ne preporučuje za masnu, aknoznu i aknama sklonu kožu. Ono je teže za ove tipove, no zato se može koristiti za tretiranje ožiljaka od akni i uvek kada koža treba da se regeneriše. Za one sklone aknama, ipak možda neće prijati, Zato svi ostali mogu da uživaju u blagodetima ovog ulja, kad god je potrebno tretirati iritiranu, dehidriranu, oštećenu kožu, jer je ovo ulje broj 1 baš za ove namene. I zato se i nalazi u ovom losionu. Ulje je hladno ceđeno i organsko


  • Масло од памук, Ulje pamuka-   Gossypium herbaceum Seed Oil

Интересно масло, малце необично за нешето поднебје, но сосема регуларно во некои култури кај се користи и за исхрана (нпр. во Америка, која е и голем производител на истото, а исто така и Кина, Бразил, Индија).
Од називот на ова масло потекнува и соединение “госипол“ (gossypol), кое е токсично за конзумација, а на кожата предизвикува осет на печење. Но, постојат начини на рафинација, со кои ова материја успешно и потполно се отсранува, со што маслото станува безбедно, а сеуште корисно. Веројатно ќе ве лажат ако ви понудат нерафинирано масло од памук, но среќа па тоа можете лесно да го проверите. Кога е нерафинирано, маслото од памук има темно жолта до портокалова боја, што значи дека има и госипол. Во спротивно, маслото е бледо. Искрено, мислам дека нема ни да можете да најдете такво нешто, но сепак , ете да знаете како можете да го препознаете. 
Маслото од памук е богато со витамин Е, линолна киселина со 45-60%  (повеќе од бадем и кајсија), но исто така спаѓа во маслата со природен заштитен УВ фактор. 
Се користи во козметика за разни намени, погодно е за сите видови на емулзии и сите типови на кожа, бидејќи е емолиентно, лесно се впива (како макадамија), ја остава кожата мека и мазна и без мрсен филм на неа.
Маслото во Дива работилница е GMO- free, не содржи госипол, ниту пестициди.


семките на памукот ја кријат тајната / seme pamuka krije tajnu


Interesantno ulje, malo neobično za naše podneblje, no sasvim obično u nekim drugim kulturama gde se koristi i u pripremanju hrane (npr. Amerika, Kina,Indija, Brazil, koji su i najveći proizvođači).
Od naziva biljke potiče i njegovo karakteristično jedinjenje 'gosipol' (engl. gossypol), koje je toksično za konzumaciju, a na koži izaziva osećaj peckanja. No, postoje načini rafinacije, kojima se postiže da se ulje pamuka potpuno oslobodi gosipola, čime ono postaje bezbedno, a još uvek korisno. Verovatno će vas lagati ako vam nude nerafinisano ulje pamuka, no sreća, pa se to može i golim okom primetiti. Kada je nerafinisano, ulje pamuka ima tamno žutu do narandžastu boju, što znači da sadrži gosipol. U suprotnom, ulje je bledo. Iskreno, mislim da ni ne možete da nađete nerafinisano ulje pamuka. 
Ulje pamuka je bogato vitaminom E, linolnom kiselinom (45-60%), koje ima više od nekih mnogo zastupljenijih ulja (badem, kajsija, susam ), a isto tako sadrži i prirodan zaštitni UV faktor.
Koristi se u kozmetici za razne namene, pogodno je za sve tipove emulzija i sve tipove kože, budući da je emolijent, lako se upija (kao makadamija), ostavlja kožu mekom i glatkom, bez masnog filma.

Ulje iz Diva radionice je GMO free, ne sadrži gosipol, niti pesticide.

  • Масло од пченични никулци, Ulje pšeničnih klica - Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, cold pressed

Едно од маслата популарни и користени за сува кожа. Богато со линолна и алфа линолеинска киселина, со голема количина на витаминот Е (содржи 4 врсти на токофероли), ова масло е  “лек“ за сува и оштетена кожа. Едно е од најбогатите масла со витамин Е, а знаеме како антиоксидативно тој делува и така ја штити, регенерира, обновува и залекува оштетената кожа.
 Спаѓа во корупс на потешки масла кои сувата кожа ги обожава, бидејќи и дават осет на нахранетоста, освеженоста и доволна нега. 
Јасно ви е дека токму тоа ни е потребно за кожа после сончањето, кога сакаме што побрзо и поефикасно да ја регенерираме и припремиме за нареден ден. 

пченични никулци полни со витамин Е / pšenične klice pune vitamina E


Još jedno od ulja za suvu kožu. Bogato linolnom i alfa-linoleinskom kiselinom, sa zavidnom količinom vitamina E (sadrži čak 4 vrste tokoferola), ovo ulje je 'lek' za suvu i oštećenu kožu. Znamo da je vitamin E moćan antioksidans, koji štiti, regeneriše i zaceljuje oštećenu kožu. Spada u korpus 'težih' ulja, koje suva koža obožava, jer daju osećaj nahranjenosti, osveženosti i dovoljne nege. 
Jasno vam je da nam je upravo to i potrebno za kožu posle sunčanja, kada želimo da je što brže pripremimo za naredno dan.

  • Ши путер, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, нерафиниран
Не знам дали има нешто што не е кажано за ши путерот!? Освен што делува оклузивно (ја чува влагата во кожата), тој се користи и во сите препарати за интензивна нега, за нега на оштетената, испукана, зрела, сува кожа, за дерматитиси, кај мали деца за сите можни намени, а и на сапуните им дава убава емолиентност и го прави нежен и благ. Дури и кај бебињата, ши путерот, покрај бадемовото масло, е едно од најкористените, бидејќи токму овие масла не создаваат алергии кон кои бебињата се склони. 
Освен сите овие особини, ши путерот има и блага УВ заштита (олоку 6). 

светски познат ши путер / svetski poznat ši puter


Ne znam da li ima još nešto nepoznato o ovom puteru!? Osim što deluje okluzivno (čuva vlažnost u koži), koristi se i u svim preparatima za intenzivnu negu, negu oštećene, ispucale, zrele, suve kože, kod dermatitisa, a kod male dece za sve moguće namene . Čak i kod beba, ši puter, pored bademovog ulja, je jedan od najkorišćenijih sastojaka, jer ove masnoće ne izazivaju alergije, kojima su bebe sklone. U sapunima je vrlo emolijentan, zahvaljujući velikom procentu neosapunjivih tvari (materije koje iz saponifikacije izlaze nepromenjene).  Osim svih ovih osobina, ši puter ima i blagu UV zaštitu (oko 6)

  • Масло од маслинки, Maslinovo ulje - Olea Europaea (Olive) fruit Oil, cold pressed
Сигурно се сеќавате дека како деца ве мачкале со маслиновото масло секој пат кога сте оделе на море. Кој одел на Јадран посебно. Во секое место на Јадран можат и денес да се најдат домашни производители на маслиновото масло, кои го продават скоро како лек, со тврдења дека ќе ви помогне да не изгорите и во текот на сончањето, а посебно отпосле, кога треба да ги ублажите ефекти од целодневното чварење на плажа. Денес сигурно не можеме да сметаме дека тоа само ќе ни даде некоја заштита од сонце, но и понатаму останува неговиот репарирачки ефект врз оштетената кожа. Неговите мрсни киселини, од кои секако е доминантна олеинска, имаат својство да ја хранат кожата, но сепак неговит хемиски состав, првенствено сквалан, (squalane), како и феноли и стероли имаат тоа регенеративно дејстиве. 


насекаде присутна маслина / sveprisutna maslina


Sigurno se sećate da su vas kao decu mazali maslinovim uljem kad ste išli na more. Posebno ako ste išli na Jadran. Svako mesto na Jadranu je imalo lokalne proizvođače maslinovo g ulja, koje bi prodavali skoro kao lek, obećavajući da će vam pomoći da ne izgorite, a posebno da će vam ublažiti efekte celodnevnog 'čvarenja' na plaži ako ste već bili dovoljno nesrećni da izgorite. Danas sigurno ne možemo da računamo da će nam samo maslinovo ulje pružiti neku zaštitu od sunca, no i dalje važi njegov reparirajući efekat na oštećenoj koži. Njegove masne kiseline, od kojih je svakako dominantna oleinska, imaju svojstvo da hrane kožu, no ipak njegov hemijski sastav (squalane, fenoli, steroli) imaju ovo reparativno dejstvo.

  • Екстракт од краставица, Ekstrakt krastavska -  Cucumis sativus (cucumber) fruit extract, BIO
За прв пат ви го представувам овој екстакт. Тој е на хидро-глицеринска база, така да не содржи алкохол.  Богато со: 
  • витамини: Б2- заслужни за раст и стварање на клетки, 
  • витамин Ц- антиоксиданс, делува против слободни радикали, 
  • ензими кои делуват како инхибитори на продукција на меланинот, со што делува избелувачки, т.е ги спречува и намалува пигментните и старачки флеки и пеги
здравјето во омилениот летен зеленчук / zdravlje u zelenom omiljenom letnjem povrću


Освен тоа, делува како моистуризер, ја освежува кожата,посебно кога таа била под дејство на силна топлина, ја омекнува и прочистува кожата, ја прави да изгледа поцврсто, помладо и поздраво, а сите овие особини го квалификуваа да се најде во нашиот лосион. Екстрактот е со органско потекло.


Po prvi put vam predstavljam ovaj ekstrakt. Dobijen je na hidro-glicerinskoj bazi, tako da ne sadrži alkohol. Ekstrakt je bogat:
  • vitaminima: B2 - zaslužan za rast i brzo stvaranje ćelija
  • vitamin C- antioksidans, deluje protiv slobodnih radikala
  • enzimi koji deluju kao inhibitori produkcije melanina, čime deluje izbeljujuće, tj. sprečava i smanjuje pigmentne i staračke fleke i pege

Osim ovoga, deluje i kao moisturizer, osvežava kožu, posebno kada je ona izložena visokoj temperaturi, omekšava i pročišćava kožu, čineći da izgleda mlado, čvrsto i zdravo, a sve ove osobine su kvalifikovale ekstrakt krastavca da se naže u našem losionu. Ekstrakt je organiski



  • Екстракт од смиље, Ekstrakt smilja, Helychrisum Italicum (Imortelle) flower extract

Дали знаевте дека ова билка се нарекува “бесмртна“. Не поради тоа што таа сама не може да се уништи, туку поради нејзините особини да ја враќа младоста и ги брише брчките од кожата. Јас не би одела вака далеку со твдењето дека од баба може да направи девојка, но за козметички цели, смиље се, во разни видови (етерично масло, кое е фантастично скапо, што е и јасно кога знаете дека од повеќе од тон билен матријал ви треба за 1 кило етерично масло; хидолати; мацерати или екстакти) користи пред се, во anti age  козметика. Со својата репутација, тоа е вискоо ценето како премиум состојка и освен како борац против брчките, тоа ја залекува кожата, а се применува и кај розацеа. 



цветни бобички полни со еликсир на младостта / bobičasti cvetići puni eliksira mladosti


Da li ste znali da se ova biljka naziva još i 'Imortelle'? Ne zbog toga što ne može da se uništi ona sama, već zbog njenih osobina da vraća mladost i briše bore sa kože. Ja ne bih išla ovako daleko sa tvrdnjama da babu može da pretvori u devojku, no za kozmetičke svrhe ova biljka se u raznim vidovima (esencijalno ulje, hidrolati, macerati ili ekstrakti) koristi pre svega, u 'anti-age' kozmetici. 
Sa svojom reputacijom, smilje je visoko cenjeno kao premium sastojak i osim što je borac protiv bora, ono je poznato i po svom delovanju na rozaceu. 

_________________________________________________________________________________


Освен овие состојки, лосионот ги содржи и постојаните компоненти, погодни и за оваа намена: тука се уште и екстрактот од невен, алантоин, алое вера, пантенол и цинк оксид, за додатна заштита од сонцето и ако одлучите лосионот да го користите и денски во градскте услови.


Но, ова не е се што ви припремивме!

Поред овој, постои и 'AFTER SUN GLAM' варијанта, со која ќе се чувствувате како гламурозна дива. 'Glam'- от варијанта е збогатена со бисерен, светлукав сјај, со кој нема да изгледате нападно, а сепак ќе светкате со посебен, свечен сјај.


_________________________________________________________________________________


Osim ovih sastojaka, tu su još i drugi, stalni činioci naših proizvoda: ekstarkt nevena, aloja, alantoin, pantenol , cink oksid. Ako rešite da losion koristite daju, u gradskim uslovima, zink oksid će vam pružiti dodatnu zaštitu od sunca.


No, ovo nije sve što smo pripremili!

Pored ovog, postoji i 'AFTER SUN GLAM' varijanta losiona i putera, sa kojom ćete se osećati kao glamuroyna diva. 'Glam' varijanta e obogaćena bisernim, svetlucavim sjajem, sa kojim nećete izgledati napadno, a ipak ćete se zračiti posebnim, svečanim sjajem. 
Za ovu svrhu korišćena je kozmetička mika (engl. mica). 




ОПИС НА ПРОИЗОВОТ: 
Производот ќе биде достапен во вид на лосион/млеко за тело од 200 мл и како поконцентрирана варијанта во вид на путер, во пластична кутија од 120 мл. 
Двата лесно се мачкаат, брзо се впиваат, а спрема вашите афинитети и потреби, можете да си одберете полесна или поконцентрирана формула. 
Лосионот е со средно густа текстура, не е течен, не цури од шишето и мала количина ви е потребна за целото тело.
Што се однесува до мирисите, ќе бидат достапни 4 нови мирисни варијанти, а сето тоа може да го прочитате во ONLINE SHOP-от.
Како и обично кога станува збор за нов производ, и овој ќе биде на неверојатна промотивна понуда само за членовите на  Diva Club! Сите ќе добиете мејл со понудата, која ќе биде временски и кoличински многу лимитирана, така да побрзате ако сакате да го пробате овој прекрасен производ.

(Како да станете член на клубот? Пријавете се на листата која се наоѓа на десната маргина на блогот)

Состав: Aqua, Cetyl Alcohol, Glycerin, Rubus idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, Rosa Moschata (Rose hip) seed oil, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Potassium Palmitoyl, Hydrolyzed Wheat Protein,Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, Olea Europaea (Olive) fruit oil, Helichrysum arenarium (Immortelle) flower extract, Cucumis Sativus (Cucumber) fruit extract, Glycine Soja Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Aloe barbadensis powder, glycerine, D- Panthenol, zink oxide,  allantoin, benzylalcohol, dehydroacetic acid, xanthan gum, perfume, Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract  (and/or mica)





OPIS PROIZVODA: Proizvod je dostupan u vidu losiona od 200 ml i u vidu koncentrovanijeg putera za telo, u plastičnoj kutiji od 120 ml.
Oba proizvoda se nanose i razmazuju lako, brzo se upijaju, a prema svojim potrebama ćete odlučiti da li vam je potrebna lakša ili koncentrovanija varijanta. 
Losion je srednje guste teksture, nije tečan i neće vam curiti iz boce, a potrebna vam je mala količina za mazanje celog tela, zbog njegove dobre razmazivosti.
Što se tiče mirisa, dostupne su 4 nove mirisne varijante, a sve ovo možete naći u ONLINE SHOP-u.

Kao i obično, članovi  Diva kluba će dobiti mejl sa neverovatnom promotivnom ponudom, koja će biti vrlo ograničena, i vremenski i količinski.

(Kako da postanete član kluba? Prijavite se na listu koja se nalazi na desnoj marini bloga) 


Sastav: Aqua, Cetyl Alcohol, Glycerin, Rubus idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, Rosa Moschata (Rose hip) seed oil, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Potassium Palmitoyl, Hydrolyzed Wheat Protein,Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, Olea Europaea (Olive) fruit oil, Helichrysum arenarium (Immortelle) flower extract, Cucumis Sativus (Cucumber) fruit extract, Glycine Soja Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Aloe barbadensis powder, glycerine, D- Panthenol, zink oxide, allantoin, benzylalcohol, dehydroacetic acid, xanthan gum, perfume, Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract  (and/or mica)

2 comments:

  1. "I like the valuable information you provide in your articles.
    natural skin tag remover

    ReplyDelete
  2. I was diagnosed as HEPATITIS B carrier in 2013 with fibrosis of the
    liver already present. I started on antiviral medications which
    reduced the viral load initially. After a couple of years the virus
    became resistant. I started on HEPATITIS B Herbal treatment from
    ULTIMATE LIFE CLINIC (www.ultimatelifeclinic.com) in March, 2020. Their
    treatment totally reversed the virus. I did another blood test after
    the 6 months long treatment and tested negative to the virus. Amazing
    treatment! This treatment is a breakthrough for all HBV carriers.

    ReplyDelete

Thanks for your comment