head

2.7.15

Kreme za suvu kožu- STAY FED!

Posle zahteva redovnih kupaca sapuna i čitalaca bloga, koji su poželeli da probaju prirodne kozmetičke proizvode koje sam predstavljala na blogu i pravila isključivo za sebe i uzak krug prijatelja, rešila sam da polako, neke od proizvoda koje redovno pravim, ponudim i širem tržištu.




izgled emulzija


Pravljenje kreme za suvu kožu lica je pri tome, predstavljalo poseban izazov, jer ja sama takvu kožu nemam i ne mogu adekvatno da procenim hidrirajuću i negujuću moć takvih krema. Ulja koja savršeno odgovaraju suvoj koži sam nabavljala redovno, i to najviše iz razloga što su ta ulja uglavnom idealna i za zrelu kožu i poseduju anti-age osobine. Drugo, mnoga od tih ulja odgovaraju svim tipovima kože, tako da sam ih uspešno kombinovala za svoju noćnu kremu.
Da bi adekvatno odredila odnos ulja i vodene faze, kao i sam izbor ulja, sprovela sam testiranje na dobrovoljnim ljudskim testerima. Bile su im ponuđene dve kreme, koje su bile konkurencija jedna drugoj, za dnevnu negu i jedna noćna krema, vrlo slična onoj koju i sama koristim.
krema 2 i 3 (boje su prilično jednake uživo)


Reakcije su bile više nego pozitivne, a vrlo brzo pošto su testeri bili potrošeni, počele su da stižu i prve narudžbine. Tada su kupci uglavnom birali jednu od dve ponuđene kreme kao dnevnu, kao i noćnu koju su testirali.
O ovim test-kremama možete pročitati u ovom postu . Tu ćete videti i fotografije nekoh od ulja koja koristim, a u ovom postu su prikazana samo organska ulja.

Kasnije, rezultati ankete koju su ispitanici popunili pošto su potrošili testere, su mi pokazali šta se većini dopalo i upravo iz tih rezultata sam sastavila sadržaj krema koje su sada u ponudi.

Moja proizvodnja kozmetičkih preparata je mala, bazirana isključivo na mojoj strasti prema kozmetici, kao i potrebama moje zrele, ali dobro negovane kože.




emulgovan piling za telo

emulgovan piling za lice


Sva organska, kao i hladno ceđena ulja su nabavljena iz Nemačke, dok su neka dostupnija nabavnjena lokalno. Takođe, ostale komponente krema, poput emulgatora, emolijenata, humekatanata, etarskih ulja i drugi sastojci su nabavljeni iz Nemačke ili Velike Britanije.

Sve emulzije koje pravim ne sadrže mineralna ulja i druge naftne derivate, boje, parabene, formaldehid donore, i druge štetne komponente.
Kreme za lice ne sadrže ni sintetičke, niti prirodno-sintetičke mirise, već samo etarska ulja. Međutim, losioni i puteri koje pravim (još uvek) samo za ličnu upotrebu, sadrže i kozmetičke mirise, namenjene i sertifikovane za tzv. leave-on proizvode. Kada budu u ponudi i ove emulzije, biće obe vrste- kako one što mirišu čarobno, tako i one sa prirodnim mirisima i etarskim uljima.

jedna od emulgovanih  'ready to use'  maski za lice



















Kako ja spadam u onu grupu pobornika prirodne kozmetike koja ne priznaje kozmetiku bez konzervansa (pročitajte više u ovom postu na srpskom, gde ćete naći i mnogo informacija o sastojcima koji se koriste u prirodnoj kozmetici, kao i koje ja koristim i koja je njihova funkcija), tako sa ponosom i naglas izjavljujem da SVE moje emulzije sadrže konzervans. Niti jedna emulzija, čak ni kada sam ih pravila samo za sebe, nije napravljena bez konzervansa. Konzervans koji koristim je Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, konzervans odobren od strane ECO-CERT-a. Miriše na badem, marcipan, nije baš "najmedeniji", ali je neophodan, siguran i delotvoran. Dovoljno!

 Moje kreme nisu sertifikovane, ali su sve komponente upotrebljene za njihovu izradu po ECO-CERT standardima; drugim rečima prirodne. Zadovoljstvo mojih klijenata, koji postaju brojniji, je utoliko zančajnije, što se naš odnos zasniva na poverenju koje mi pružaju, koristeći proizvode koje im, zaista sa posebnom pažnjom, pravim.

Obe kreme, dnevna i noćna, su izlistane u prodavnici na Artijani , tako da sve informacije o njima možete tamo naći. Ukratko, sledeće slike će vam predstaviti glavne sastojke, dok ćete kompletnu listu sastojaka naći na prodajnom sajtu.


prirodna kozmetika, prirodne kreme, diva
dnevna krema za suvu kožu



prirodna kozmetika, prirodne kreme, природна козметика
noćna krema, odlična i za normalnu, zrelu kožu

 Pored svih navedenih, obe kreme sadrže i proteine pšenice, što treba znati ako ste skolni alergijama na gluten.  Ako imate dodatna pitanja, slobodno me kontaktirajte mejlom.

Cene su prilagođene da meni obezbede reprodukciju, a vama pruže maksimum nege. Možda i nisu najjeftinije, ali naspram kvalitetnih sastojaka koje sadrže, ja bi ih svrstala u jeftine, tj. lako dostupne. Nikako se ne nadam materijalnom bogatstvu, već samo imam nade da ću uvek moći da nabavljam sve kvalitetnije i sve ekskluzivnije sastojke, koje ću naravno ponuditi i vama, kroz proizvod koji kupujete.


Hvala na čitanju i uživajte u prirodnoj nezi na 'Diva' način!

7 comments:

  1. The translation for this post is not so good, but I have to say I am impressed with the numerous skin products you've come up with. I know it's not easy to formulate. Lots of tests and research. Bravo, Maja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So sorry the translation was bad, it seems Serbian sucks even more than Macedonian. :-(
      However.,I'm flattered that you stayed long enough at this post and wrote a comment.
      I must agree, it's not easy to formulate,especially products that you personally don't/can't use. I found this cream too heavy for my skin, but all dry skin volunteers were pretty happy with both.

      Delete
  2. Gi imam....i gi oboozavaaam mmm...ednostavno so mojata koza uzivame vo sekoj aspekt od ovie kremi :-) od miris preku nanesuvanje i brzoto vpivanje i cuvstvoto na mekost i luksuznost do nivniot soodnos i dejstvo (jas iskreno odma ja osekam nivnata hranlivost i hidratantnost i toa trae vo tekot na poveke saati:-)) Mi odgovaraat sovrseno! Maja daaa gi obozavaaaaam hahha
    Zorica

    ReplyDelete
  3. Ima svašta na blogu Iva, samo ne znam kako ćeš se snaći sa jezicima.
    Koristim tonik koji sama pravim (naravno, lol) i prilagođen je masnoj koži. Sadrži svašta,ekstakte, kvaternizovani med, etarska ulja i hidrolat peršuna, koji sama pravim. Bez alkohola je.
    Za umivanje sapun, i to prilično bilo koji iz Natural Diva linije!
    Poslaću ti uzorak i ove kreme.
    U planu je i 'zimska' verzija kreme za suvu kožu, ova iz posta, ali još nije stigla na red. Ako stignem i nju da napravim, biće dobro, ali ta će biti sa shea puterom.

    ReplyDelete
  4. Haha, upravo sam objavila post na fb koji će ti biti interesantan !
    Inače, shea važi za nekomedogen, što se ne bi moglo reći i za kakao puter, koji je isto u sastavu Caroll putera.
    Kakao puter ima priličnu moć da zapušava pore, te je verovatno od njega.

    ReplyDelete
  5. Haha, upravo sam objavila post na fb koji će ti biti interesantan !
    Inače, shea važi za nekomedogen, što se ne bi moglo reći i za kakao puter, koji je isto u sastavu Caroll putera.
    Kakao puter ima priličnu moć da zapušava pore, te je verovatno od njega.

    ReplyDelete

Thanks for your comment