head

25.2.13

"JUNGLE MAN"

 Во светот на рачно правените сапуни многу малку и ретко се наоѓаaт оние со машки мириси. Не велам дека ги нема, но ретко ќе најдете некој наменет токму за мажи. Тоа е веројатно пoради фактот/предрасуда (просудите сами) дека на мажитe не им е важно со што се капат.
Меѓутоа, помеѓу нив има некои кои се грижат за своето тело и кои сакаaт да си пружат најдобра нега. Постојат и оние кои се определуваат за овој вид на козметика само во случај кога имаат некој проблем со кожата, заради тоа што природен сапун, во кој нема штетни состојки, секако повеќе ќе им годи отколку комерцијалните сапуни.
Како било, Diva Soap ви представува уште еден сапун за 'посилниот пол'!

read more ""JUNGLE MAN""

9.2.13

Од земјата на "Атомиумот" и "Манекенот Пис"- From the country of "Atomium" and "Manneken Pis" - Belgium

Наталиа е особа со која случајно почнав да се допишувам. Таа во последните години доаѓа во Македонија со своето семесјво на одмор. Го обожава Охрид, а го посети и Скопје. Патува низ овие наши балкански предели и ги посетува сите земји од регионот. Тоа беше една од точките кои не спојија.
I started to exchange e-mails with Natalia accidentally.  She has visited Macedonia with her family for their vacation several times. She loves Ohrid (where there is a lake, very popular holiday destination in the region), has visited Skopje,as well. She travels through these Balcan countries and that was our initial common point. The second one is, of course, the saop. 

read more "Од земјата на "Атомиумот" и "Манекенот Пис"- From the country of "Atomium" and "Manneken Pis" - Belgium"

8.2.13

"CITRUS SYMPHONY"

Цедениот сок од цитрусно овошје е еден од најздравите напитоци, но да ли сте знаеле дека од цедените цитруси можете да добиете сапун со исто така поволни бенефити за вашата кожа.
На пример, ваков:
read more ""CITRUS SYMPHONY""