head

10.2.15

Две природни креми за сува кожа! Пробај тестер и оцени!

Та-да-да!!!
Едно изненадување за сите што се распрашувале за нашите природни креми!
Текстовите на тема природна козметика предизвикаа голема заинтересираност кај читателите дали можат да се набават природните креми. До сега, кремите и лосионите за тело ги правев само за лична употреба и за пријатели. Но, сега направив нешто што сама нема да го користам, бидејќи не е правено за мојот тип на кожата. За овие креми ќе ми треба вашата помош.
За што се работи?

Направив две креми за сува кожа.
Кремите се наменети за секојдневна нега, како дневна, така и ноќна.
За да се уверим дека ќе и пружат на сувата кожа доволна хидратација и заштита, ми требаат “живи човечки тестери“! Тука на сцена настапувате вие.
Ако сте расположени да ги пробате овие креми, јавете се.


природна козметика, природни креми за лице, prirodna kozmetika, natural cosmetics
креми 1 и 2 за сува кожа


За да бидете кандидат, потребно е да исполнувате следните услови:
1. Се разбира, да имате сува кожа
2. Да не сте алергични на пченица, бидејќи кремите се правени со потполно природен емулгатор на база на пченица и содржат масло од пченични никулци
3. Да сте спремни да престанете да ги користите сите креми кoи мoментaлнo ги кoристете, да би можеле да користите само наши откога ќе ги примите.
3. Да ги користите како ќе ви биде препорачано во кратко и едноставно упатство
4. Да бидете расположени да ни ги пренесте вашите импресии
5. Ако не сте од Скопје, да платите поштарина (60 ден. до сите градови низ Македонија, или 90 до вашата врата - како ќе сакате)

Примероци ќе ви бидат пратени во тестер -кутивчиња, без означен состав, само со броеви 1 и 2. Откога ќе ги потрошите кремите и ја завршиме анкетата, ќе ви биде кажано што е во составот. Ако сакате да се подсетите што се има во природните креми, ви го препорачувам овој текст. 

Предност во избор на кандидати ќе имаат оние кои долго ги чекале овие креми и нашите стални клиенти. Се извинувам за оваа дискриминација, но да не беа тие и нивните постојани барања, можеби овие креми се уште не би ни настанале.
Сеуште не знам колку кандидати ќе бидат одбрани, 6- 7, т.е додека целата количина направена за оваа прилика не се потроши.


Еве што, отприлика, ќе ви биде пратено, како прашалник:

  • Општа прашања, како овие:
1. Дали до сега сте користиле природна козметика, а посебно природни креми за лице? Какви биле вашите искуства?
2. Колку брeндови за природна козметика до сега сте пробале и дали сте пробале било што од домашната (македноска)  природна козметика?
  • Конкретни прашања, како овие, за да ги оцените кремите, :
1. Моќ на размачкување
2. Впивање
3. Личен осет
4. Хидрирање


Можете да се пријавите така што ќе ни пратите мејл (diva.handmade.soap@gmail.com), со краткo објаснување зoштo сaкaте да ги прoбaте нaшите креми и сo вашите лични податоци,за да ви ги пратиме. Акo сте на нештo aлергични, и тoa гo назначете.
Ве молам, јавете се само ако ги исполнувате сите услови.
За сите други, који не спаѓаат во оваа категорија (немаат сува кожа, имаат алергија на пченица, или било што трето), слободно оставете во коментарот што би сакале да ви понудиме.
Однапред можам да ветам дека ќе направиме слична акција и за креми за мрсна и нормална кожа, како и за природен дезодорант.

Ви благодарам и се читаме пак, со резултатите и вашите впечатоци!


read more "Две природни креми за сува кожа! Пробај тестер и оцени!"

8.2.15

Текст на 'Diva Soap' на порталот “Мое Здравје“

Пред некое време бев контактирана од страна на уредничката на порталот “Мое Здравје“, со прашање дали би можела да напишам текст за природните сапуни. Бидејќи и таа самата читала се и сешто по интернет, беше заинтригирана за темава.
И така,  јас го напишав текстов, а вие можете да го погледнете долу.
Линкот ве води директно до порталот.
Ако сте заинтересирани, овој портал има и својата ФБ страница “Здравјето пред се“, на која постираат разни текстови и совети од области на секојдневен живот и здравје.


Како се прави природен, рачно изработен сапун?


Покрај овој текст, напишан специјално за порталот “Мое здравје“, можете да ги погледнете и следните статии од 'Diva Soap' блогот на тема “природни сапуни“.Имајте убава недела!


************

A short ago, I was contacted by the editor of a Macedonian portal with a request to write an article on natural, handmade soaps. Like everywhere in the world, different misinformation can be found here, too and she thought I could clear the things up. 
So, above it is, the article I wrote for the Macedonian web portal 'Moe zdravje' (My Health). 

Have a nice Sunday, my friends!
read more "Текст на 'Diva Soap' на порталот “Мое Здравје“"