head

24.3.16

Дива пролетна колекција / Diva prolećna kolekcija/ Spring soap collection

Ова пролет наеднаш ќе ви ги представам новите сапуни кои пристигнуваат во април (и почетокот на мај).
Бидејќи ги има многу, веднаш тргнуваме со првиот!

Ovog proleća odjednom ću vam predstaviti nove sapune koji pristižu u aprilu (i početkom maja).
Pošto ih ima dosta, odmah krećemo sa prvim!


1. SWEET GREENS


diva prirodna kozmetika, prirodni sapuni, prirodna kozmetika
сапун / sapun Sweet Greens Опис: Една од стандадрните рецепти, за убав и нежен сапун. Овој содржи зелена глина, а од маслата, тука се ши и бадемовото, како екстра додатоци на основните 4 масла што сите сапуни ги содржат. Обоен е со природни глини и жолт пигмент. Како и сите сапуни, и овој е со природни влакна на свила.
Мирис: Како можете да претпоставите од самото име, сапунот мириса на свежо, на многу зелени ноти, но во позадина можете да ги осетите и нектарски, медени со трошка овошни ( кокосови и од маракуја) ноти, така да сапунот не е ни многу “зелен“, ниту многу сладок. Одличен избор за оние што ја сакат природата и пролетните мириси на цветната ливада.
Достапен: од 13.април
Opis: Jedna od standardnih receptura, za dobar i nežan sapun. Ovaj sadrži i zelenu glinu, a od ulja, tu su ši puter i bademovo ulje, kao ekstrta dodaci osnovnim uljima,koje sadrži svaki sapun. Obojen je prirodnim glinama i žutim pigmentom. Narvno, kao i svi sapuni, i ovaj je sa vlaknima prirodne svile
Miris: Kao što možete predpostaviti iz samog imena, sapun miriše sveže, sa mnogo 'zelenih' nota, no u pozadini možete da osetite i nektarske, medene i voćne ( kokosove i marakuja note), tako da sapun niti je mnogo 'zelen', niti mnogo sladak. Odličan izbor za one koji vole prirodu i prolećne mirise na cvetnoj livadi.
Dostupan: od 13.aprila

Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Shea butterate, Sodium Castorate, Sodium Almondate, green clay, natural clays and pigments,silk, fragrance


2. VOODOO

diva prirodna kozmetika, prirodni sapuni, prirodni sapuni, natural soaps, handmade soaps
Весел / Veseli Voodoo 


Опис: Скоро ист сапун како преткодниот, овој нема глина, нo ши путерот и бадемовото масло се тука. Свилата не морам ни да ја спомнувам повеќе, се разбира и овој сапун ја содржи. Обоен е со природни минерални пигменти.
Мирис: Англискиот дистрибутер каже дека ова е “еден од најзаводливите, најмагичните мириси икогаш (отука и името на oвoј сaпун), бленд на јасмин, момина солза, со кокос во позадината“. Хммм, јас ништо од ова не детектирам, али се слагам со првиот дел на описот- навистина е заводлив и атрактивен. Ако прашате мене, ова е преубав, женскаст, пудраст, мек, нежен мирис, со едвај приметни цветни ноти. На кого и да му верувате (на мене,или на дистрибутерот), секако нема да згрешите со избор на овој сапун.
Достапен: од 20.април


Opis: Skoro isti sapun kao prethodnik, samo što ovaj nema glinu. Bademovo ulje i ši puter ostaju da čine kvalitativnu razliku ovog sapuna. Svilu ne treba više ni pominjati.
Miris: Sasvim nov miris u ponudi i vrlo ograničena serija. Engleski distributer kaže da je ovo 'jedan od najzavodljivijih i najmagičnijih mirisa ikada (otuda i ime za ovaj sapun), blend jasmina i đurđevka, sa kokosom u pozadini. Hmmm, ja ništa od ovoga ne detektujem, ali se slažem sa prvim delom opisa-. zaista je zavodljiv i atraktivan. Ako pitate mene, ovo je prelep, ženstven, puderast, mek, nežan miris, sa jedva primetnim cvetnim notama. Kome god da odaberete da verujete (meni ili distributeru), svakako nećete pogrešiti sa odabirom ovog sapuna. 
Dostupan: od 20.aprila


Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Shea butterate, Sodium Castorate, Sodium Almondate, natural pigments, silk, fragrance

3. CHOCO- COCO

diva prirodna kozmetika, prirodni sapuni, prirodni sapuni, natural soaps, handmade soaps
Чоколаден сапун / Čokoladni sapun


Опис: Посластица со козјо млеко, ши путер и бадемово масло. Како и сите други, и овој сапун е наменет за сите типови на кожа, па и за сува. Обоен е со какао прав и златна мика.
Мирис: мирисот е сосема лесно да го погодите. Тука е чоколадо со бадеми и кокосови ноти, права посластица за љубителите на слатки. 
Достапен: од 21.април
Opis: Poslastica sa kozjim mlekom,  ši puterom i bademovim uljem. Kao i svi drugi, i ovaj sapun je namenjen svim tipovima kože, pa i za suvu. Obojen je kakao puterom i zlatnom mikom.
Miris: Miris je lako pogoditi. Tu je čokolada, sa bademima i kokosovim notama. Prava poslastica za sve ljubitelje slatkiša i ovakvih 'jestivih' mirisa.
Dostupan: od 21.aprila

Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Shea butterate, Sodium Castorate, Sodium Almondate, goat milk, cocoa powder, mica, silk, fragrance


4. SCARLET DROPS

natual soaps, handmade soaps, prirodni sapuni, prirodna kozmetika
цветно-цитрусна комбинација у Scarlet Drops

Опис: Уште една глина, и тоа специфичнa и ретка. Црвена мароканска глина е една од најнежните, се користи и за сува и осетлива кожа, бидејќи нежно ја детоксифицира и чисти кожата,без иритации, исушување и реакции. Oд маслата, како што гледате, покрај основните тука е и какао путер.
Мирис: Англискиот дистрибутер ко описува како “силен, заводнички бленд на мандарина, бергамот, цвет на портокал, чајна роза,ванила, кориандер, ќилибар, јасмин. Ако не можете да го доловите мирисот според овој опис, можам да ви го доближам aкo замислите слaткa мaндaринa, со цветна комбинација oд фини розикасти мирисни ноти и долните ориентални (amber)  ноти. Еден апсолутно еднинствен и оригинален бленд. 
Достапен: од 27. април


Црвена мароканска глина
Opis: Još jedna, i to veoma cenjena glina u sapunu. Ovo je crvena markokanska glina, veoma specifična i retka. Vrlo je nežna, tako da odgovara i suvoj i osetljivoj koži. Nežno čisti i detoksifikuje kožu, bez iritacija, isušivanja i bilo kakvih reakcija. Od putera, tu je kakao puter.
Miris: Engleski distributer ovaj miris opisuje kao 'snažan, zavodnički blend mandarine, bergamota, cveta pomorandže, čajne ruže, vanile, korijandera, ćilibara (ambera), jasmina. Ako po ovom opisu ne možete da zamislite miris, mogu vam reći da je fina cvetna kombinacija, u kojoj osećate ružu, ali i vrlo prisutnu mandarinu, na donjim orijenaltnim (amber) notama. Nije težak, no vrlo postojan, sa lepršavom svežinom bergamota i mandarine.
Dostupan: od 24.aprila


Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Cocoa butterate, Sodium Castorate, red Morrocan clay, silk, fragrance


5. OH, MYLADY!
Опис: Еве уште еден интересен сапун. Со додаток на јогурт и мед, овој сапун е наментет за сите госпоѓи и дами со стил. Содржи и какао путер, а навистина е мал спа ритуал во бањата. Обоен со природна глина и минерален пигмент
Мирис: Дали знаете дека ванила припаѓа на голем род на орхидеии. И едниствена е врста на орхидеи која има плод? Навистина интересно, зарем не. Ова го спомнувам поради фактот што токму таа врска помеѓу двата многу познати и популарни мириси (орхидеја и ванила), најбдобро го опишува овој необичен и сосема дамски мирис. Покрај овие два, тука се чувстува уште цвет од жолто ноќниче, а во базни ноти се осеќа топла, некако млечна ванила.
Достапен: од 30.април
Opis: Evo još jednog interesantog sapuna. Ovaj je sa dodatkom jogurta i meda, pravi delikates. Namenjen je damama sa stilom. Sadrži i kakao puter i pravi je mali spa doživljaj pod tušem. Obojen prirodnom glinom i mineralnim pigmentom.
Miris: Da li ste znali da vanila pripada velikom rodu orhideja? Verujem da ste se iznenadili da je vanila u stvari jedna vrsta orhideje. Ovo spominjem jer ovaj sapun je spoj oba, vanile, kakvu poznajemo i orhideje kakvu volimo. Neobičan, ali skroz opojan miris, u kom ćete u donjim notama ostetiti i cvetni miris žutog noćurka, a i mlečne vanile. 
Dostupan: od 30.aprila


Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Cocoa butterate, Sodium Castorate,honey, yogurt, natural pigments and clay, silk, fragrance


6. COOL WAVES
Опис: Не, ова не е спицијално машки сапун, мада и тие ќе го сакаат. Содржи ши путер и бадемово масло, како истакнатите состојки и мал додаток на сончогледовото масло (ладно цедено).
Мирис: Уште една единствена комбинација, која сите ја сакаат. Мирисот е комбинација на свеж зеленчук (во кој доминира краставица) и  етерични масла од: лимон трева, нане, црвен цитрон и цитронела. Веќе од самото зимање во рака, свежи, ладни бранови ќе ве обвиат, така да нема да може да го пуштите овој сапун. Навистина прекрасно!
Достапен: од 30.април
Opis: Ne, ovo nije muški sapun, mada nema sumnje da će se i muškarcima dopasti. Sadrži ši puter i bademovo ulje, kao istaknute, a i mali deo suncokretovog ulja (hladno ceđenog).
Miris: Još jedna jedinstvena kombinacija. Ovog puta mirisno uljе svežeg povrća /krastavca sa miksom etarskih ulja će vas zapljusniti svojom svežinom još i pre da ga dodirnete. Tu su limunska trava, crveni grejpfrut, nana i citronela. Hladne talase ćete želeti da osećate više puta dnevno.
Dostupan: od 2.maja
Состав: 
Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Shea butterate, Sodium Castorate, Sodium Almondate, Sodium Sunflowertate, Cymbopogon schoenanthus (lemongrass) oil, Citrus paradisi (Pink Grapefruit) peel Oil, Cymbopogon nardus (Citronella) Oil. Mentha Piperita (Peppermint) Oil, natural pigments, silk, fragrance


7. MYSTIC
Опис: Ова је третиот сапун со име Мистик. И истиот е и мирис, а и бои. Веќе сум и заборавила кои бои сум користела за овој мирис, а пак ги одбрав истите. Овој сапун во својата претходна верзија имаше и ланолинот во својот состав, така да решив да го задржим и во оваа верзија. Освен ланолинот, сапунот е уште обогатен со ши путерот и белата каолин глина.
Мирис: Мирисот се нарекува Бел мошус, а можам да ви кажем дека мириса елегантно, раскошно, моќно. Ако сакате мошусни парфеми, и овој ќе го обожавате. Германскиот дистрибутер го опишува како лесен мошус во горните ноти, цветни во средните, до лесни дрвенести и вистински мошусни ноти, како базни. С оглед на тоа дека таа слатка нота доаѓа од ванилата, веќе знаете дека сапунот ќе потемни. Дури и вака свеж, на сликата горе, на првиот сапун, може да се забележи како почнува да темни. Од моментот кога ќе биде достапен за користење, на сајтот ќе биде поставена и сликата со финалниот изглед.
Достапен: од 3. мајOpis: Ovo je treća verzija sapuna 'Mystic', a sve su nekako slično izgledale. Već sam i zaboravila kako, a opet sam se uhvatila upravo za iste boje, koje su bile u poslednjoj verziji. Ta poslednja je bila sa lanolinom, pa sam rešila da ga zadržim i u ovom sapunu. Zaista premijum sastojak, koji ima puno neosapunjivih i okluzivnih tvari, što ga čini idelanim dodatkom sapunima. Od nezaobilaznih putera, ovde je korišćen ši, a tu je i bela kaolin glina. Jedan zaista nežan sapun. Kako sadrži vanilu, ovaj sapun će neminovno potamniti, što se već može primetiti na prvoj slici, na prvom sapunu. Finalni izgled ovog sapuna biće postavljen na sajtu, kada istekne period njegovog odležavanja.
Miris:Miris po imenu Beli mošus miriše raskošno, luksuzno, moćno. Nemački distributer ga opisuje kao diskreteno svež, sa čistim gornjim notama, preko cvetnih srednjih, do lakih drvenastih i tipično mošusnih baznih nota . Ako volite slatkaste, tipično mošusne mirise, i ovaj sapun ćete voleti. Meni lično je jedan od favorita oduvek (iako nisam neki ljubitelj slatkih, vanilastih i kolačastih mirisa,ovaj nije ništa od toga).
Dostupan: od 3.majaСостав: 

Sastav:  Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Shea butterate, Sodium Castorate, lanolin, kaolin clay, natural pigments, silk, fragrance


Пролетна колекција во онлајн продавница 

Prolećna kolekcija u online prodavnici
OBAVEŠTENJE:

Zbog povećanih troškova uvoza sirovina, kao i usklađivanja sa makedonskim cenama (jer će se oba prodajna sajta naći zajedno na jednom), bila sam prinuđena da sve cene izjednačim, tako da će počev od ove kolekcije cena sapuna biti 300 din. 

OBAVEŠETENJE PLUS:

Svi članovi Diva kluba dobiće do kraja nedelje mejl sa promotivnom ponudom koja se odnosi na ovu kolekciju. 

Sa njom ćete moći povoljnije nego po sadašnjim cenama da rezervišete svoje komade. Ponuda će biti ograničenog vremenskog tranjanja.

Kako da postanete član kluba?

Lako. Na desnoj margini bloga videćete widget gde samo treba da upišete svoje ime i mejl. I učinite to što pre, jer će mejl biti uskoro poslat. ИЗВЕСТУВАЊЕ:

До крајот на неделава сите членови на Дива клуб ќе добијат мејл со промотивна понуда за целата пролетна колекција. Со понудата ќе можете да си ги резервирате сапуните кои сакате, по поволна цена. Понудата ќе биде со ограничено време на траење.

Како да станете член на клубот?

Лесно. Од десната страна на блогот ќе видите widget и треба само да ги внесете вашето име и валеден мејл. И направете го тоа што побрзо, бидејќи мејлот наскоро ќе биде испратен на членовите.

4 comments:

 1. Maja gi sakam sitee..i tocka haha
  (Povtorno Mystic daaaaa:) i..sapun Voodoooooo:)) YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!! (morav da se izrazam univerzalno hahha)Mnogu se izraaduvav koga vidov tolku mnogu Diva sapuni haha i normalno imam uste i sakam uste:))
  Zorica

  ReplyDelete
  Replies
  1. E pa, ke imas moznost da gi nabavis site po povlasteni ceni. Do krajot na mart ke pustam newsletter so promitiven kod! ;-)

   Delete
 2. Amazing post, dear! :) Do you want to follow each other? If yes, please follow me with GFC and Google, instagram, write a comment
  and I follow you back :)

  With love.
  Diana.
  http://www.mirandabeautyworld.com/

  ReplyDelete
 3. I was diagnosed as HEPATITIS B carrier in 2013 with fibrosis of the
  liver already present. I started on antiviral medications which
  reduced the viral load initially. After a couple of years the virus
  became resistant. I started on HEPATITIS B Herbal treatment from
  ULTIMATE LIFE CLINIC (www.ultimatelifeclinic.com) in March, 2020. Their
  treatment totally reversed the virus. I did another blood test after
  the 6 months long treatment and tested negative to the virus. Amazing
  treatment! This treatment is a breakthrough for all HBV carriers.

  ReplyDelete

Thanks for your comment