head

2.4.18

Y-Booster, NOVA krema sa peptidima (ALERT: NEW,NEW,NEW...)

Posle toliko vremena, izgleda da je došlo vreme da oživi ovaj blog.
Danas niko nema vremena za čitanje blogova. S druge strane, postovi na Facebook-u su ponekad dugački, da bi objasnili ono što slika predstavlja, a opet ne stane sve što treba reći. Neke važne informacije i tekstove sam postavila u Facebook Notes, da budu dostupni i tamo. Svi želimo instant informacije, da za što kraće vreme upijemo sve bitno o onome što nam se predstavlja.
No, kako će predstavljanje novog/ starog proizvoda zahtevati više redova, evo prilike za ljubitelje blogova da pročitaju detalje. 

Y-Booster postoji već neko vreme i odlično se pokazuje. Kako po performansama, tako po tražnji. 
Zahvalnost za to ide aktivnim komponentama, kojima obiluje ovaj serum, i to u maksimalnim koncentracijama. 
Za peptidima sam dugo 'patila', jer su strašno skupi, slabo dostupni, a kozmetička svetska zajednica bruji o njihovim efektima. No, našla sam ih....
Pa, da se podsetimo!Šta su peptidi?


Peptidi su molekuli nizova aminokiselina, istih onih koje su i sastavni delovi proteina. Ako ne govorimo o kozmetici, peptidi se koriste u medicini, veterini, kao dodaci ishrani i u sportu. Za svaki organ je razvijen peptidni kompleks i vrlo ciljano deluju. Zbog izvanrednih spospobnosti, kao i rezultata koje daje miks aminokiselina, minerala, vitamina i fitoelemenata, u sportu se tretiraju kao doping.

No, da se vratimo na kozmetiku. Proteini (kolagen, elastin... su proteini) su veliki molekuli, koji, kada se nanose topikalno, ne mogu da prodru do dubljih slojeva kože. Peptidi su kratki lanci, manji molekuli koji imaju spospobnost da prodru do dermisa. 


izvor slikeŠta rade peptidi?

Njihova primena u kozmetici je naravno, anti-age. Zavisno od dužine lanca aminokiselina, postoje dipeptidi, tripeptidi, tetrapeptidi,pentapeptidi...itd (proteini su lanci aminokiselina od najmanje 50 sekvenci)

Peptidi ne unose kolagen ili elastin, oni su dizajnirani da oponašaju prirodne procese koji se dešavaju, a koji dovode da koža sama počinje da generiše kolagen i druge proteine. Dakle, ne dodajemo te proteine, već podstičemo stvaranje sopstvenih. 
Kako se to dešava? 
Prirodno, protein kolagena ima svoj životni ciklus. Kad dođe do njegovog razaranja, on oslobađa svoje fragmente, koji su zapravo peptidi (mali delovi proteina). Ovi fragmenti deluju kao ključ i brava sa ćelijama kože, koje imaju receptore za ovakve peptide. Dobijajući signal o uništenom proteinu kolagena, ovi peptidi 'otključavaju' receptore ćelija za stvaranje novog kolagena. Toliko puta smo svedoci savršenstva našeg tela, da su sami prirodni procesi inspiracija da se čovek potrudi da ih rekreira, ne bi li dobio i iste efekte. Problem sa ovim prirodnim i savršenim mehanizmom proizvodnje kolagena je što starimo. Kako starimo, i ovi mehanizmi se 'umore', 'pohabaju'.  Zato nam u pomoć priskaču peptidi koji inspirišu čitav ovaj proces. 

Dok sam spremala prvu verziju Y-Booster-a i pravila eksperimente, napravila sam ovaj kratki video o peptidima:
Možda ste ga videli, možda i niste, on sažeto prikazuje razumljivim jezikom šta rade peptiti.


Vrste peptida:

Da ponovimo (iz videa): Prema svojoj funkcionalnosti, peptidi su podeljeni u 4 grupe.

 1. Signalni peptidi ili Collagen Bossters- Kako im samo ime kaže, ovi peptidi daju signal ćelijama da nešto rade. I rade upravo to-podstiču produkciju proteina (kolagena, elastina...). Ovo deluje da se bore 'peglaju' iznutra, poboljšava se struktura kože, postaje jedrija i zategnutija.
 2. Nosioci (Carrier) - Ovi peptidi prenose, isporučuju mikroelemente (bakar, magnezijum) do ćelija kože. Ovi peptidi deluju protivupalno na kožu, podstiču elastičnost i poboljšavaju sveukupni izgled kože.
 3. Neuropeptidi - neurotransmiter inhibitori. Ovi peptidi opuštaju bore. Njihovo delovanje se često poredi sa delovanjem botoksa, jer opuštaju mišiće (posebno nazolabijalnog dela, gde su mimičke bore izražene), te oni manje postaju skloni kontakcijama, a time i stvaranjem bora, a postojeće bore se opuštaju.
 4. Inhibitori enzima - Ovi peptidi imaju ulogu da spreče delovanje enzime koji deluju na uništenje kolagena. Ovakvim delovanjem, sopstven kolagen iz kože ostaje duže vitalan, a koža duže mlada.

Na kraju ću napomenuti da se ovi peptidi dobijaju sintetički (neke aminokiseline su prirodne, neke dobijene sintetički), potpuno su čisti, bezbedni i biorazgradivi.

Najzad dođosmo do konkretnih stvari-

PEPTIDI U DIVA SERUMSKOJ KREMI, Y-BOOSTER!


 1. Syn Coll (INCI: Palmitoyl Tripeptide-5, Glycerin) - Patentiran peptid iz grupe signalnih peptida. Mehanizam delovanja je upravo kako je objašnjeno gore. Kliničke studije dokazuju da primena ovog peptida dovodi do: 
 • stimuliše sintezu kolagena, ali i usporava degradaciju postojećeg
 • aktivno uklanja sve tipove bora
 • obnavlja oštećena tkiva (ovo se odnosi i na strije)
 • deluje učvršćujuće na kožu, a pri tom je i hidrira
Kliničke studije su pokazale da upotreba Syn Coll-a u periodu od mesec dana otkriva lice sa finijim porama, ublaženim porama, lifting efektom i mlađim izgledom kože.
Dokazano je bezbedan, efikasan i ne izaziva iritacije. Ovo je peptid iz prve verzije Y-Boostera


      2. Novi peptid u Y-Booster-u - Matrixyl Synthe 6 (ili S6000) (INCI: Glycerin, Aqua, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Palmitoyl Tripeptide-38). Najpoznatiji Matrixyl petpid je onaj sa oznakom 3000, koji je u primeni od 2003.godine. Matrixyl Synthe 6 peptid je novije generacije, delotvorniji od svog predhodnika i odlično se slaže uz pomenuti Syn Coll. 
Matrixyl Synthe 6  ima mehanizam delovanja sličan kao SynColl - signalizira koži da proizvodi kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu. Podstiče ćelije kože da budu jače i elastičnije, hidrirajuća hijaluronska kiselina ispunjava ćelije iznutra, a koža izgleda punija i mlađa.  Deluje na problematične delove lica, uključujući opuštenu kožu, bore oko očiju, nosa, usana, na čelu, kao i druge znake starenja kože. Linije oko usana izgledaju glatko i popunjene. Bore na čelu su manje primetne, a splet okoloočnih borica je značajno umanjen. 
Matrixyl Synthe 6 stimuliše 6 glavnih komponenti matriksa kože i epidermalno-dermalne veze:
 • Kolagen I - glavna komponenta dermisa
 • Kolagen III - Kolagen mladosti'. Tip kolagena koji se generiše u najranijoj fazi posle povreda kože, pre nego što se aktivira kolagen I. Nalazi se u vezivnim elastičnim tkivima, uključujući kožu, mišiće, krvne sudive i njegova produkcija opada sa godinama. 
 • Kolagen IV - važan deo u zarastanju i obnavljanju tkiva. Deluju na keratinocite, koje su glavni tip ćelija u epidermu i zapravo su zaštitnici naše kože od spoljnih uticajaznačajno. Kolagen IV ubrzava njihovu produkciju (proliferacija). Time se ubrzava obnavljanje kože.
 • Fibronektin - glikoprotein važan u procesima zarastanja rana. Vezuje se za kolagen i stimuliše i ubzava procese zaceljenja.
 • Hijaluronska kiselina- treba li nešto objašnjavati? Hujaluronska kiselina značajno utiče na zadržavanje vlage u koži, vlaži je iznutra, a time poboljšava njenu elastičnost. Takođe, hijaluronska kiselina ima sposobnost da isporučuje aktivne komponente do dubljih slojeva kože.
 • Laminin 5 - značajan u održavanju membrane između dermisa i epidermisa. Ova membrana je 'komunikator' između dva sloja kože i njena funkcionalnost utiče na zdravlje i stanje kože.
Kliničke studije su pokazale da se u roku od dva meseca korišćenja, za 31% smanjuju vidljive bore na čelu, dok je koža dramatično glatkija. Matrixyl Sinthe 6 je zaštićen patentom i prošao je temeljne analize kad su u pitanju sigurnost i efikasnost.

MOJI!!!


Šta još sadrži Y-Booster?


U sastav seruma ulazi i prekursor vitamina A, (INCI: retinyl palmitate), koji je stabilnija i neiritirajuća forma vitamina A. U dodiru sa kožom, zahvaljujući njenim enzimima, pretvara se u retinol i dalje, u retinsku kiselinu. O vitaminima sam pisala ovde


Tu je još i biljni hijaluron, zapravo ekstrakt biljke Tamarindus Indica (Tamarindus Indica Seed Gum), za koji se pokazalo da nadmašuje efekte hijaluronske kiseline kada je u pitanju vlaženje i zaravnjivanje kože, hidratacija i  sveukupni izgled kože.


Drvo tamarida (izvor fotografije)
plod tamarinda (izvor fotografije)
Ovaj serum je namenjen svim tipovima kože i zato je lak, nemastan i brzoupijajuć. Serumi i kreme sa znatnom količinom aktivnih sastojaka, poput ove, moraju da budu ovakvi, jer okluzivnost iz ulja i putera sprečava mobilnost tih aktivnih sastojaka, te oni ostaju na površini kože. 

Tamanu drvo (izvor fotografije)

Divno tamanu ulje
Zato je noseće ulje u ovoj kremi samo organsko Tamanu ulje, fantastično anti-age ulje, poznato po svojim izvandrednim karakteristikama protiv preranog starenja kože, iritacija, upala, neujednačenog tena,a sa svojim snažnim antimikorbnim, antiviralnim i antiseptičnim svojstvima podstiče imuni sisitem i reakciju kože na nepovoljne egzogene faktore, kao i zarastanje i obnavljanje traumatiziranog tkiva. Ono je tamno zeleno, jako viskuzno i u frižideru se pretvara u jako gustu, nepokretnu masu koja više i nije tečnost. Da se vrati u tečno stanje, treba mu sobna, ili čak i veća temperatura. Miriše predivno, intenzivno i vrlo 'zeleno'. Spada u luksuzna i skupa ulja.Glukonolakton (gluconolatone) - hidrira kožu i povećava stepen njene vlažnosti. Osim toga, deluje i kao anti-aoksidans, štiteći kožu od slobodnih radikala, samim tim i oštećenja (starenja). Zbog ove funkcije, korišćenje glukonolaktona pokazuje znatna poboljšanja u čvstini kože, smanjenju bora, opuštanja kože i veličini pora.


Betian (betaine) - ovaj sastojak 'zakljulava' vlagu u koži, podužući njenu hidriranost i obnavlja zaštitnu barijernu funkciju.Zbog gore navedenih razloga, možda će vama sa suvom kožom ovaj serum biti nedovoljno mastan. Zato se savetuje nanošenje najpre njega, pa pošto se lepo upije u kožu, može se naneti i neka masnija, hranljivija krema. 

Y-Booster je zbog vitamina A namenjen SAMO noćnoj nezi.
Sve aktivne komponente su u maksimalnim koncentracijama, za najbolje efekte!

Nadam se da ćete razumeti koliko je neophodno da ovaj obogaćen serum ima i veću cenu. Osim što je pakovan u staklenu flašicu od 30ml (glasanje na FB i IG je pokazalo da je to volja većine, a mi uvek pratimo vaše želje i zahteve), on sadrži i veoma skupe peptide, koji nigde nisu jeftini, a preparati koji ih sadrže su višesturko skuplji od našeg. Preparati sa novim Matrixyl Synthe 6 peptidom su posebno cenjeni i naplaćivani, što možete vrlo lako proveriti.

LINK DO PROIZVODA U ONLINE PRODAVNICIHvala što ste ostali do poslednjih redova!
1 comment:

 1. I was diagnosed as HEPATITIS B carrier in 2013 with fibrosis of the
  liver already present. I started on antiviral medications which
  reduced the viral load initially. After a couple of years the virus
  became resistant. I started on HEPATITIS B Herbal treatment from
  ULTIMATE LIFE CLINIC (www.ultimatelifeclinic.com) in March, 2020. Their
  treatment totally reversed the virus. I did another blood test after
  the 6 months long treatment and tested negative to the virus. Amazing
  treatment! This treatment is a breakthrough for all HBV carriers.

  ReplyDelete

Thanks for your comment